ASSEN

Ons hart gaat sneller kloppen van assen. Al sinds de oprichting van Jakom hebben we ons gericht op het produceren en ontwikkelen van de ultieme as die betrouwbaar is. We weten hoe belangrijk een as is om een machine te laten werken, of het nu om de aandrijving van een schip of de werking van een pomp betreft. De as is letterlijk de spil.

SCHROEFASSEN
Of het nu om een grote olietanker, een marineschip of een plezierjacht gaat: geen vaartuig kan zonder een goed werkende schroefas. We hebben ze in alle soorten, maten en van de meest uiteenlopende materialen mogen maken en daarom heeft de schroefas een belangrijke plek binnen ons bedrijf (en ook ons hart) gekregen. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat we een specialist zijn op het gebied van schroefassen. Met name het draaien van de conus is iets waar we vooruitstrevend in zijn. We kunnen, door onze unieke productietechnieken op het draaien van conussen, de garantie geven op een uitstekende bluefit. Om maar een voorbeeld te geven: voor een stijging van 1:10 tot 1:30 draaien wij onze hand niet om. Het diepgat boren tot 18 meter eenzijdig voor een CPP-propulsiesysteem kunnen wij in eigen huis verzorgen zodat we een complete en direct inzetbare schroefas kunnen afleveren.

POMPASSEN
Bij de productie van assen ligt de focus op precisie, nauwkeurigheid en beheersing. Maar bij de ontwikkeling van een pompas is er nog een andere belangrijk punt dat het succes en de kwaliteit van deze as bepaalt: een consequente hoge precisie en rechtheid. Om dit te bereiken is vakmanschap en veel aandacht nodig. Immers, door de materiaalspanning die tijdens het verspanen vrijkomen, zal de as krom trekken. Door onze investering in de innovatie van onze productiemethodieken, zijn we in staat om spanningen al tijdens het draaien te minimaliseren. Hierdoor maximaliseren we de rechtheid en bij een extreem gevraagde rechtheid van de as kunnen we deze ook nog richten. Iedere pompas die onze fabriek in Cuijk dan ook verlaat is een uniek stuk werk waar met een specifieke benadering en veel aandacht aan gewerkt is.

CILINDERSTANGEN
We produceren assen in ieder gewenst materiaal en van 10 centimeter tot een duizelingwekkende 23 meter lengte. Het maken van een as is daarom altijd maatwerk. Dat is goed terug te zien bij cilinderstangen. Cilinderstangen worden onderworpen aan onze hoge eisen op het gebied van evenwijdigheid, rechtheid en ruwheid maar krijgen ook te maken met de meest uiteenlopende oppervlaktebehandelingen zoals een chroom-, nikkel-, keramische laag of coating. Jakom heeft een uitgebreid netwerk aan ervaren partners die zorg dragen voor deze oppervlaktebehandelingen.

WALSEN

Je hebt ze in alle soorten, maten én toepassingsmogelijkheden; de wals. Wat het eindelijke doel ook is van dit product, wij kunnen ze vervaardigen. De mogelijkheden in zowel productie, afmeting als in afwerking zijn bijna eindeloos. We maken ze in de meest extreme maatvoeringen en verzorgen uiteenlopende oppervlaktebehandelingen zodat voor ieder vraagstuk de perfecte wals gemaakt kan worden. Van klein tot groot, van aluminium en staal(soorten) tot hooggelegeerde materialen en desnoods verchroomd of berubberd; geen wals is ons te gek.

KOEL-/HEAT-WALSEN
Zo produceren we koel- en heatwalsen die, zoals de naam al zegt, voor extreme doeleinden gebruikt kunnen worden. Ook hierbij is er een legio aan opties. Van een éénzijdige in- en uitlaat tot een dubbele koelspiraal. Voor ieder vraagstuk hebben wij, door onze jarenlange expertise en de uitdagende vraagstukken die klanten in het verleden al aan ons hebben gesteld, een passende oplossing. Zo komen we tot unieke koel- en heatwalsen die door onze hoge eisen aan kwaliteit iedere uitdaging aankunnen.

AANDRIJF-/KEERWALSEN
Een heel andere toepassing van walsen vinden we terug bij de zogehete aandrijf- en keerwalsen. Deze type walsen behoeft, omdat het een heel ander toepassing heeft, weer een geheel eigen productietechniek. Een productietechniek die wij zelf hebben ontwikkeld. Het is dan ook niet voor niets dat we stellen dat aandrijf- en keerwalsen één van onze specialisaties is. Zo kunnen we bijvoorbeeld de contouren van een kabelgroef zelf produceren. Altijd op maat, precies zoals u dat wilt.