GEEN UITDAGING IS ONS LANG GENOEG

Jakom heeft 30 CNC gestuurde bewerkingsmachines voor het bewerken van assen en walsen met een lengte van 1 tot 23 meter, een maximale diameter van 2.400 mm en een maximaal gewicht van 60 ton. We zijn de internationale specialist in lange slanke producten met een lengte/diameter verhouding vanaf 15 tot 250.

In onze fabriek bewerken we het gehele spectrum van materialen, van koolstofstaal, veredelingsstaal, RVS en Titanium tot Super-Duplex en andere specials. Jakom is ISO 9001 gecertificeerd en beschikt over een QC afdeling met een meetkamer waar alle controles plaatsvinden.

CNC Draaien

met een maximale lengte tot 23 meter, een maximale diameter van 2400mm en een maximaal gewicht van 60 ton. Diverse machines beschikken over aangedreven gereedschappen en freesunits om producten in één opspanning sneller en nauwkeuriger te kunnen bewerken.

CNC frezen/kotteren

CNC frezen/kotteren op bedfrezers, kotterbanken en draai-/freescombinaties. Deze machines zijn uitermate geschikt voor het frezen van diverse gaten met hoge positie nauwkeurigheid, spiebanen en natuurlijk alle andere voorkomende vormen.

Langgatboren

Langgatboren tot een lengte van 18 meter (eenzijdig), een maximaal gewicht van 40 ton en een maximale diameter van 1.800 mm. Langgatboren is een veel gebruikte bewerking voor schroefassen en hydraulische cilinderstangen.

Richten

Richten van assen en buizen met een maximale lengte van 25 meter. Jakom beschikt over 2 richtmachines, welke uniek zijn in hun soort. Op zeer nauwkeurige wijze kan een product geforceerd worden, waarbij spanning door het unieke design laag gehouden kan worden. Hierdoor worden spanningspieken geminimaliseerd. Ideaal voor het herstellen van assen en walsen die anders niet meer inzetbaar zijn.

Dynamisch balanceren

Dynamisch balanceren van producten met een maximale lengte van 12 meter, een gewicht van 3 ton en diameter van maximaal 1.600 mm. Dynamisch balanceren wordt veel toegepast voor producten zoals walsen, die op hoge toeren draaien. Voor langzaam draaiende producten volstaat statisch balanceren.

Gecertificeerd lassen

Gecertificeerd lassen van o.a. walsen dmv Mig/Mag, Tig en OP lassen. Het lassen wordt uitgevoerd door zeer ervaren gekwalificeerd personeel in een volledig geoutilleerde las afdeling.

3D-meten

3D-meten. Met onze zeer nauwkeurige mobiele Lasertracker kunnen we zeer precies meten tot 30 meter. De Lasertracker wordt o.a. ingezet voor het meten van de gaten op steekcirkel, diameters, lengtematen en curves.